Az infraszauna használata közben az infrasugarak  mélyen a bőr alá hatolnak, ahol a szervezetet felmelegítve hőenergia formájában méregtelenítő hatást fejtenek ki.

Történet

A rómaiak Lakóniumnak hívták márvánnyal burkolt, kerek terem volt, amely közepén egy izzó szénnel teli tartályt helyeztek el. Ezt ülték körbe a fürdőzők, és így melegítették magukat infravörös sugarakat ontó széntől (persze abban az időben ők nem tudták, hogy infravörös fényt sugároz az izzó szén, de a tapasztalatuk azt mutatta, hogy valamiért az izzó szén jobb, mint mondjuk a parázs).

Hatás

Az infrasugarak a bőr felszíne alá 1 cm mélyre hatolnak, ott lazítják a bőr alatti salak- és méreganyagokat, melyeket a verejtékmirigyeken keresztül kijuttatnak a szervezetből.

infraszauna

Javallat-ellenjavallat

nagyrészt megegyezik a szaunánál leírtakkal, annyi különbséggel, hogy mivel alacsonyabb hőmérsékleten dolgozik kevésbé megterhelő, ezért ha valakinek szívproblémája van, orvosi konzultáció után nagyobb eséllyel használhatja.

 Javallat

Ellenjavallat

Kivitelezés

Lehetőség szerint állandó testtartást vegyünk fel.

Egy alkalommal kb. 30-40 perc.

Szaunázás előtt mindig igyon egy nagy pohár vizet vagy zöld teát, esetleg gyógyfüvekből készült méregtelenítő teát. Szaunázás közben ugyanis leeshet a vérnyomása az erős verejtékezés miatt. Igyon szaunázás után is.

Szaunázás után minden esetben ajánlott azonnal lezuhanyozni. A melegtől ugyanis a bőr pórusai kitágulnak, ezért a verejtékezéssel távozó méreganyagok – ha nem távolítjuk el őket gyorsan a bőr felületéről – könnyen visszakerülhetnek testünkbe.

   

 Megjegyzés

 A fin szaunánál, amelyet általában valamilyen fürdőben használunk, kialakul egy társaság, ismeretségek szövődnek, egyszóval ez egy közösségi tevékenység. Az infraszauna már nagyon könnyen és viszonylag olcsón beszerezhető otthoni használatra ez olyanok valók, akik egyedül vagy családi körben szeretnének szaunázni.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.