Mínusz 110 fok! Ebbe menjek én be? Noormáális!?

Történet

Japánban 1978-ban született meg a teljes testre kiterjedő hidegterápia. Dr. Yamaguchi a fájdalmat és a reumás ízületi gyulladást kezelte fagyasztásos kezelésekkel, rövid időn át a bőr felületén, úgy találta, hogy a bőr külső rétegének gyors hőmérséklet csökkenése az endorfinek hirtelen felszabadulását eredményezi, és csökkenti a fájdalomérzékenységet. További kutatások a teljes kriogén kamrák kialakulásához vezettek.

Hatás

Befolyásolja a sejtszintű az anyagcserét, hatására fokozódik a szervezet tevékenysége, beindulnak a szervezet öngyógyító folyamatai, különböző gyógyhatású hormonok, enzimek – köztük endorfin – szabadulnak fel. A védekezőképességet a hideg serkenti, így az immunrendszer erősödik.

Javallat

Ellenjavallat

  Kivitelezés

 A hőmérséklet mintegy 30 másodperc alatt csökken -20 Celsius fokról akár -170 Celsius fokra, majd az elért hőmérséklet a kívánt időtartamig változatlan marad. Egy terápia időtartama 60-180 másodperc.

A teljes kúra 10-20 vagy még több alkalomból áll. Ajánlott öltözet: Zokni, kétrészes fürdőruha/alsónemű (férfiaknál ajánlott a klasszikus fazonú alsónadrág).

Megjegyzés

Bizonyára mindenki látott már olyan filmeket, amikor mondjuk, egy narancsot betesznek, egy tartályba lehűtik mínusz 200 fokra, kiveszik, leteszik az asztalra, ráütnek egy kalapáccsal és széttörik mint az üveg. Ha belegondol az ember hogy ő is most…

Javaslatom ne gondoljunk bele. Ez nem ugyan az itt a levegőtől hűl le és a testünk nem pedig folyékony nitrogéntól! Egészen más.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.